Žloutky s vanilkovým cukrem, cukrem krupice a citronovou kůrou utřeme do světlé pěny. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (26 cm) a povrch uhladíme. Korpus pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto již nelepí a korpus necháme ve formě vychladnout.
Z vanilkového (jahodového) pudinkového prášku, cukru a mléka si uvaříme hustý pudink. Za občasného promíchání necháme pudink vychladnout a pak do něj přimícháme rozměklé máslo a očištěné jahody. Elektrickým šlehačem vymícháme hladký krém. Dortový korpus rozřízneme, spodní plát potřeme jahodovým krémem a přiklopíme vrchní díl.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a celý povrch dortu včetně stran potřeme. Dort uložíme do chladničky zatuhnout.
Marcipán vyválíme na cukrem poprášeném vále a formičkou vypíchneme sudý počet srdíček (8, 10, 12) a několik hvězdiček. Jahodu nakrájíme na tenké dílky. Povrch dortu ozdobíme: Vždy kolem dílku jahody položíme dvě srdíčka a vznikne nám motýlek. Karamelovou polevou dokreslíme tykadla, kolem rozložíme hvězdičky a můžeme podávat.