Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozdělíme na dva pláty, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Připravíme si náplň. Cibuli a bylinky jemně usekáme. Šunku nakrájíme na jemné kostičky. Vše vložíme do misky, zasypeme strouhankou, přidáme hořčici a spojíme syrovým vejcem.
Pláty masa potřeme z jedné strany náplní, zavineme a spojíme jehlami nebo párátky. Roládky vložíme na těsno do menšího kastrolu, zaprášíme hladkou mouku, podlijeme vývarem a zakryté podusíme doměkka. Pak roládky vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu zahustíme podle potřeby jíškou a zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme.
Krůtí roládky v polovině rozkrojíme, rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.