Dýni dobře omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme ji na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a promícháme. Dýni pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
V míse lehce promícháme větší část vychladlé dýně, 2 velké hrsti nasekaných špenátových listů s bylinkami, 70 g nadrobeného sýru feta, slunečnicová semínka, hořčici a parmezán. Přilijeme rozšlehané vejce s mlékem. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, 1 lžičku soli a pepř.
Vzniklou směsí plníme formičky na muffiny. Pokud nemáme formičky, použijeme vždy po 2 papírových košíčcích. Muffiny posypeme zbylou dýní a feta sýrem.
Dýňové muffiny pečeme 15 - 20 minut na 200 °C. Upečené muffiny necháme vychladnout, lépe je tak dostaneme z papírových košíčků.
Dýňové muffiny můžeme podávat jako pohoštění pro své blízké nebo si jimi pouze zpříjemnit den.