Masovou náplň připravíme tak, že spojíme obě mletá masa v míse. Osolíme a ochutíme pepřem, chilli a malým panákem whisky Johnnie Walker a prolisovaným česnekem.
Jádra nakrájíme nadrobno a orestujeme na cibulce.
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso a za prohazování ho opečeme ze všech stran (6 - 9 minut). Potom přisypeme drobně nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme sekaný čerstvý koriandr a dál opékáme. Přidáme postupně zelenou papriku a podlijeme kuřecím vývarem. Směs podusíme, přidáme játra, tymián a hřebíček. Náplň oddělíme od zbylé tekutiny a necháme vychladnout.
Do mouky na válu rozdrobíme droždí a kousky povoleného másla a sádla, přidáme sůl, vlažné mléko a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout a potom zpracováváme dál.
Těsto vyválíme na asi 2 mm silný plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 12 cm. Kolečka ještě trochu rozválíme, abychom jejich velikost upravili pro obsah náplně. Do jejich středu dáváme připravenou náplň. Naplněná kolečka překlopíme napůl, okraje zmáčkneme, zajistíme otisky vidličky a povrch potřeme rozšlehanými žloutky.
Připravené plněné pečivo pečeme asi 20 - 25 minut při 200 °C.
Na dresink smícháme žloutky, hořčici, cukr, zázvor, šťávu z limetky a za stálého šlehaní přikapáváme olej. Nakonec zapracujeme créme fraîche.
Empáda s koriandrovým dresinkem podáváme jako vynikající chuťovku při různých příležitostech.