Na základ si připravíme houby, bobkový list, nové koření, pepř, sůl a kmín. To vše povaříme ve velkém hrnci cca 2 - 3 cm vody. Vaříme to tak dlouho než houby změknou, poté přidáme 2 l mléka.
Na pánvičce si osmažíme vajíčka, která k základu přidáme. Je lepší si je osmažit zvlášť než je dát rovnou do hrnce, je to tak chutnější. Po přidání vajíček zahustíme vodou či mlékem s hladkou moukou - vodu nebo mléko si smícháme s moukou, rozkvrdláme a pomalu přilijeme. Necháme povařit, aby se mouka vyvařila a nebyla cítit. Na zjemnění můžeme přidat kousek másla a smetanu.
Až budeme mít vše hotové odstavíme z plotny, chvilinku počkáme, aby se kyselo nevařilo, a přidáme ocet. Kdybychom přidali ocet ve varu, mohlo by se nám kyselo srazit. Dále ochutíme pepřem a solí podle chuti a můžeme podávat.
Jako přílohu k falešnému kyselu bez kvásku podáváme brambory také vařené zvlášť. Podávat je můžeme rovnou v kyselu nebo zvlášť na talířku. Na másle si osmažíme cibulku do křupava a vše tím posypeme, přidáme i trochu oleje, aby se nám máslo nepřipálilo.