Farfalle (mašličky) uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžicí olivového oleje tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Potom je scedíme, necháme důkladně okapat a vrátíme do hrnce.
Třešňová rajčata rozpůlíme, listy rokety zbavíme příliš dlouhých řapíků.
Do velké pánve nalijeme zbývající olivový olej a krátce na něm opečeme na mírném ohni rajčata, přidáme farfalle a roketu a opatrně promícháme. Potom pokrm dostatečně prohřejeme, osolíme a opepříme.
Škrabkou na zeleninu připravíme ze sýra pecorino hoblinky.
Farfalle s rajčaty a roketou upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami sýra a ihned podáváme.
RADA
Pecorino je italský tvrdý sýr z ovčího mléka, připomínající parmazán. Používá se
především nastrouhaný na různé pokrmy. Má ostrou chuť: nemusí se jej tedy
dávat mnoho.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART