Snadný recept na rychlou pikantní pomazánku z nakládaných červených fazolí s česnekem.
Hodnocení
4.6
/ 5 (22x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
2x
Ingredience
5 stroužků
česnek
4 lžíce
majonéza
1-2 lžíce
olivový olej
1 lžička
ostrý kečup
1 konzerva
červené fazole ve slaném nálevu
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Fazole necháme okapat. Česnek oloupeme a stroužky utřeme se solí a černým pepřem.
Do mísy vložíme okapané červené fazole, přilijeme olej a ponorným mixérem rozmělníme dohladka. Nyní pomazánku ochutíme utřeným česnekem, zjemníme majonézou a necháme asi 20 minut rozležet v chladu.
Pikantní fazolovou pomazánku natíráme na plátky bagety, zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu.