100 g | máslo | |
2-3 l | voda | |
1 ks | pórek | |
2 ks | mrkev | |
500 g | fazole | |
80 g | hladká mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
polévkové koření | ||
na ozdobu | ||
petrželka |
Fazole přebereme, vypereme, vsypeme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou tolik, aby byly dobře potopeny. Hrnec s fazolemi a vodou napůl přiklopíme pokličkou a vaříme doměkka. Zatím si očistíme zeleninu a zelené bylinky. Mrkev nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Bylinky nasekáme. Z másla a mouky si připravíme jíšku. K měkkým fazolím přidáme mrkev a chvilku povaříme. Pak přidáme petrželku, světlou jíšku, trochu mléka a při občasném míchání dobře provaříme. Fazolovou polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a popřípadě i solí. Do polévky můžeme přidat kolečka párků. Záleží na chuti. Fazolovou polévku podáváme teplou. Kdo má rád, může k fazolové polévce podávat chléb.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Mnoho dětí i dospělých dnes na jídelníčku nerado vidí název čočka, hrách, kroupy nebo fazole. Odmítají tyto pokrmy a jsou vlastně sami proti sobě. Jde o potraviny, které jsou pro náš organismus velice důležité.
Autor:IVANAOCTAVIA
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena