Vynikající recept na fazolky s mletým masem na kari.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
250 g
cibule
2 ks
chilli paprička
1 lžička
kari koření
1 lžička
mletý kmín
500 g
mleté vepřové maso
500 g
fazolové lusky
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Omyté lusky fazolí nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky. Posypeme je kari kořením a smícháme s mletým masem.
Nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli osmahneme na rozehřáté pánvi. Přidáme chilli, sůl a masovou směs. Osmažíme dozlatova. Pak snížíme teplotu a přikryté dusíme, až maso změkne. Těsně před podáváním sypeme mletým kmínem.
Fazolky na kari s mletým masem podáváme teplé.