těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
1 balení | mozzarella | |
1 lžička | kypřicí prášek | |
5 lžic | rýžový sirup | |
95 g | kokosová mouka | |
30 g | pudinkový prášek s pravou vanilkou | |
na potření | ||
máslo | ||
med | ||
náplň | ||
250 ml | mléko | |
1 miska | švestky | |
1 kelímek | tvaroh | |
100 g | mletý mák | |
1 lžička | perníkové koření | |
1 lžíce | medovina | |
3 lžíce | rýžový sirup |
Začneme umixováním mozzarelly dohladka, přidáme zbytek surovin na těsto a znovu promixujeme. Vzniklé těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet zhruba na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme náplně. Mák svaříme v rendlíku v mléce a mícháme do zhoustnutí, ochutíme perníkovým kořením, medovinou a přisladíme rýžovým sirupem (popřípadě medem či jiným oblíbeným sladidlem). Těsto přemístíme do koláčové formy vystlané pečícím papírem, natřeme tvarohem (případně trochu oslazeným), na to navrstvíme makovou náplň a poklademe nakrájenými švestkami.
Fit švestkový koláč pečeme 20 - 30 minut, sledujeme okraje koláče. Až budou upečeny dozlatova, je koláč dopečen. Pro vylepšení chuti můžeme ihned po dopečení potřít okraje i švestky rozpuštěným máslem smíchaným s medem pomocí mašlovačky. Fit švestkový koláč bez mouky krájíme na klínky, lze podávat teplý i studený. Zbylou část koláče uchováváme v lednici.
BLOG Rychlé Fit Recepty: Čokoládové sufflé
Sufflé jsem si vždy dávala v restauraci a moc mi chutnalo, tak jsem si řekla, co takhle si ho vyzkoušet i doma. Musím říct, že se opravdu napoprvé povedl. Recept je opravdu jednoduchý, takže pokud nevíte, jak na rychlý dezert, tak tady je jeden tip.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena