Rychlé a velmi jednoduché kuřecí řízky zase jinak.
Hodnocení
3.8
/ 5 (18x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
3 stroužky
česnek
sůl
1 lžička
tymián
1 konzerva
žampiony
worcestrová omáčka
1 ks
kuřecí řízek
1 kelímek
smetana ke šlehání 12%
Postup přípravy
Kuřecí řízky omyjeme a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony slijeme.
Řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a pokapeme worchestrem. Přidáme žampiony.
Do misky vlijeme smetanu a promícháme ji s nasekaným tymiánem. Smetanou řízky polijeme a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
Francouzské kuřecí řízky servírujeme s brambory, hranolky, vhodné jsou i brambory opékačky.