1 kg | kuřecí křídla | |
marináda | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
3 lžíce | med | |
8 lžic | sójová omáčka | |
1 kelímek | bílý jogurt | |
1 lžička | chilli koření | |
1 dl | pomerančová šťáva | |
podle potřeby | ||
olej | ||
omáčka | ||
sůl | ||
200 ml | majonéza | |
3 lžíce | kečup | |
1 lžička | ostrá hořčice | |
podle chuti | ||
mletý černý pepř |
Kuřecí křídla očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Připravíme si marinádu. Sójovou omáčku promícháme s česnekem, medem a pomerančovou šťávou. Ochutíme chilli kořením, pepřem a zázvorem. Nakonec vmícháme jogurt a vložíme křidýlka. Necháme do druhého dne odležet. Majonézu promícháme s kečupem a hořčicí, osolíme a ochutíme mletým chilli. Křidýlka zvolna ogrilujeme ze všech stran dozlatova. Během pečení je potíráme olejem s chilli kořením. Grilovaná kuřecí křidýlka podáváme s pikantní omáčkou, pečivem a zeleninovým salátem.
Videorecept: Grilovaná kuřecí prsa s balzamikovým octem
Grilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělý oběd nebo večeři.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena