Připravíme si základní Barbecue omáčku - 2 hrnky kečupu, 1/4 hrnku jablečného octa, 1/4 hrnku worcesterské omáčky, 1/4 hrnku hnědého cukru, 2 lžíce melasy, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce omáčky Tabasco, 1 lžíce grilovacího koření, 2 lžičky tekutého kouře a 1/2 lžičky černého pepře dáme do rendlíku a při vyšší teplotě uvedeme do varu. Pak snížíme teplotu a necháme mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců.
Z kuřecích křídel nejdříve odstřihneme konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat. Připravíme gril na přímé grilování se "studenou zónou", kterou pak využijeme k nepřímému grilování.
Kuřecí křídla grilujeme přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se nám nepřipalovalo koření a následně je přesuneme do chladné zóny a dále grilujeme nepřímo cca 30 minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřeme základní BBQ omáčkou.