500 g | kuřecí prsa | |
marináda | ||
---|---|---|
4 lžíce | olej | |
2 lžičky | grilovací koření | |
3 lžíce | hořčice plnotučná | |
1 lžička | kari koření | |
2 lžíce | sójová omáčka | |
2 lžičky | koření na pečené kuře | |
0.5 lžičky | mletý černý pepř | |
podle chuti | ||
zelenina | ||
grilovací omáčka |
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a odblaníme. Naporcujeme na plátky, které budeme nakládat do marinády. Do mísy nalijeme olej, přidáme hořčici, všechno uvedené koření a nakonec sójovou omáčku. Důkladně promícháme a přidáme plátky masa. Poté maso uložíme do lednice, nejlépe přes noc, aby krásně nasáklo všechny chutě a vůně. Další den maso opékáme na grilu (chutná i opečené doma na pánvi). Grilovaná kuřecí prsa podáváme se zeleninovou oblohou a jakoukoliv omáčkou, která se hodí ke grilovanému masu. Můžeme samozřejmě připravit i jednoduchý salátek či přidat zeleninu grilovanou, která bude maso krásně doplňovat.
Dodržte dobu grilování, u kuřecího masa je to zvlášť důležité. Jak dlouho se grilují kuřecí prsa či kuřecí křídla? V Česku patří grilované kuřecí mezi velmi oblíbené, ale víte, jak dlouho maso na grilu připravovat? Kuřecí prsa bez kosti a kůže grilujte z každé strany 5 - 6 minut. Pokud jde o grilování kuřecích křídel, ta grilujte na přímém žáru ve středu grilu z každé strany vždy po dobu 2 minut. Poté křídla ideálně přesuňte do boční části grilu, kde je nepřímo grilujte dalších 30 minut. Při dodržení těchto pravidel si opravdu pochutnáte.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
Autor:lucik
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena