V hrnci na půl deci oleje osmahneme 1 pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostky, které osolíme a okořeníme. Krátce podusíme, podlijeme vodou a dáme papriku a prolisovaný česnek. Vaříme doměkka.
Na pánev dáme zbylý olej a pokrájenou druhou cibuli. Osmažíme. Do osmažené cibule přidáme pstřeň nakrájený na 15 mm velké kostky a restujeme 3 minuty. Dále přidáme zeleninu pokrájenou na menší kousky a trochu soli. Smažíme asi 20 minut. Popřípadě podléváme malým množstvím vody.
Jeli maso hotové, přidáme do něj pstřeň se zeleninou. Dochutíme podle chuti, případně zahustíme moukou a ještě krátce povaříme. Někdy si přidám pálivou papriku, kozí roh, a pak je to ono.
Guláš z pstřeně dubového podáváme s čerstvým pečivem.