Houby očistíme a pokrájíme na malé kousky. Podusíme je doměkka na polovině másla a s trochou kmínu. Udušené houby osolíme a rozmačkáme nebo tyčovým mixérem rozsekáme ještě na menší kousky (ne na úplnou kaši).
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme, osmažíme ji na druhé polovině másla. Cibulka nemusí být úplně dozlatova.
Dušené houby promícháme s osmaženou cibulkou, vejci a strouhankou. Důkladně promícháme. Strouhanky přisypeme tolik, aby směs byla dostatečně hustá. Z těsta tvarujeme krokety ve tvaru válečků a ty obalíme v hladké mouce. Houbové krokety smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje.
Houbové krokety podáváme samotné a namáčíme je například do tatarské omáčky. Můžeme je použít ale i jako přílohu k masu. Doplníme je čerstvou zeleninou nebo salátem.