100 g | parmazán | |
1 lžíce | sójová omáčka | |
1 balíček | sušená zelenina | |
1 hrst | sušené houby (směs) | |
4 ks | mrkev | |
180 g | špaldoto | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
řeřicha | ||
rajčatové pyré | ||
čerstvě mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
voda |
Sušené houby předem namočíme, aby trochu změkly. Mrkev očistíme. Špaldoto uvaříme podle návodu na krabičce. Dá se koupit i s nejrůznější příchutí. Po chvilce vaření přidáme sušenou zeleninu, předem namočené sušené houby a na jemné nudličky nakrájenou karotku. Povaříme do změknutí. Hotové špaldoto podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku a nasekanou řeřichu. Můžeme spojit ochuceným rajským pyré nebo protlakem, budou stačit 2 - 4 lžíce. Parmazán nastrouháme na hrubém struhadle. Houbové špaldoto dáme na talíře, posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bylinkou. Ihned podáváme.
Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce
Jistě souhlasíte, že na vaření během pracovního týdne moc času nezbývá. Rychlost je v tomto případě na prvním místě, ale i tak vám v žaludku nemusí skončit obložená bageta a majonézový salát s rohlíkem. Inspirujte se našimi recepty a připravte si do práce třeba zeleninový kuskus, špaldoto a chutné rizoto.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena