3 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
300 g | houby | |
3 lžíce | rajský protlak | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
chlebové topinky | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
drcený kmín | ||
mletá sladká paprika | ||
mletý černý pepř | ||
worcestrová omáčka | ||
mletá chilli paprika | ||
na ozdobu | ||
rajče | ||
nať cibulová |
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Nať cibulky omyjeme a usekáme nadrobno. Na oleji osmažíme houby, vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a podusíme. Šťávu necháme vysmahnout a pak přidáme rajský protlak, česnek, koření a ostatní dochucovače. Vše spojíme v houbvou hmotu. Na oleji si připravíme chlebové topinky, potřeme je stroužkem česneku a naneseme na ně houbovou směs. Před podáváním toasty posypeme usekanou cibulkou a přizdobíme kouskem rajčete. Houbové toasty na způsob tataráku podáváme teplé. Výborně chutnají s pivem.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z první úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena