Recept na čerstvé houby zapékané se sýrem a smetanou.
Hodnocení
3.9
/ 5 (14x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
1 lžíce
hrubá mouka
400 g
houby čerstvé
2 dl
smetana na vaření
50 g
eidam 30%
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
na ozdobu
zelená petrželka
Postup přípravy
Očištěné houby nakrájíme na plátky, posolíme a na másle je trochu podusíme, dokud nejsou měkké.
Mezitím si smícháme smetanu s moukou. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
K houbám přilijeme smetanu na zahuštění, posypeme sýrem a dáme zapéct do vyhřáté trouby, až nám sýr lehce zrůžoví.
Houby na smetaně podáváme s vařeným bramborem. Na ozdobu můžeme posypat čerstvým kořením podle chuti každého. Vhodná je i zelená petrželka.