3-4 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
2 lžíce | strouhanka | |
3 lžičky | hořčice plnotučná | |
600 dkg | hovězí mleté maso | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
0.5 lžičky | sůl | |
mletý černý pepř |
Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, hořčici a podle chuti osolíme a opepříme. Vše pořádně promícháme, ideálně prohněteme rukou. Poté ze směsi tvoříme karbanátky. Z daného množství jich uděláme asi 8 - 10 podle velikosti. Pro lepší propečení můžeme na jednotlivých karbanátcích z jedné strany vytlačit jemně nožem jakousi mřížku asi 1 x 1 cm. Karbanátky smažíme na rostlinném oleji dozlatova. Hovězí karbanátky podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo jen s chlebem.
Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem
Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.
Autor:hafananna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena