Maso nakrájíme na 2 cm velké kostky. Slaninu pokrájíme na menší drobné kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a čistou mrkev nakrájíme na kostičky.
V hrnci slaninu vyškvaříme a odendáme. Na vyškvařeném tuku ze slaniny zpěníme cibuli. Tmavší cibuli poprášíme mletou paprikou, přidáme maso, promícháme a necháme přikryté pomalu dusit.
Po vydušení vlastní šťávy podlijeme pivem. Přidáme nakrájenou mrkev a při podlévání vývaru nebo vody vaříme do celkového změknutí masa. Hovězí kližku na pivě zahustíme nastrouhaným chlebem a dochutíme solí, pepřem, oreganem, česnekovou pastou nebo utřeným česnekem. Na talíř nabereme porci masa s omáčkou a ozdobíme vyškvařenou slaninou.
Hovězí kližku na pivě podáváme s houskovým knedlíkem nebo jinou přílohou, která nám chutná.