Opláchnutý díl masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na 2/3 tuku. Na tomto základě opečeme upravené maso, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak a maso dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku přecedíme.
Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, paprikové lusky a rajčata, vše nakrájíme na širší nudle nebo plátky a směs přidáme do omáčky. Nakonec omáčku dochutíme worchestrem a červeným vínem, podle potřeby ji přisolíme a znovu krátce povaříme.
Jako přílohu k hovězí pečeni po orientálsku můžeme použít podle chuti různě upravené brambory, rýži, těstoviny, ale i knedlík.