sůl | ||
2 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
pepř | ||
1 lžíce | sekaná petržel | |
4 lžíce | hladká mouka | |
2 dl | sladká smetana | |
750 g | hovězí zadní | |
špetka zázvor | ||
3 lžíce | nakrájená pažitka | |
4 ks | vařená vejce |
Hovězí maso si opláchneme, vložíme do 0,5 l horké vody, přidáme špetku zázvoru, očištěnou překrojenou cibuli a uvaříme doměkka.
Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, zalijeme 0,5 l vývaru, dobře rozšleháme, aby se nám netvořily hrudky. Jíšku osolíme a vaříme asi 30 minut, aby nám vznikla hustší omáčka. Poté přilijeme do omáčky smetanu, rozšleháme, znovu krátce povaříme, dochutíme pepřem a solí. Přidáme nasekanout pažitku a petrželku, promícháme. Do omáčky vložíme na plátky nakrájená uvařená vejce a odstavíme.
Nakrájíme si uvařené maso na plátky a přelijeme omáčkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena