Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na plátky. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na nudličky.
Na sádle osmažíme nakrájenou osolenou cibuli s lžičkou drceného kmínu. Přidáme kostky masa a dusíme, až se odpaří veškerá šťáva na tuk. Potom maso ze všech stran opečeme, poprášíme podravkou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Přidáme bobkové listy a dusíme doměkka.
Dále si rozkvedláme mléko se smetanou a hladkou moukou, vmícháme do masa a vaříme 20 minut. Mrkev přidáme do omáčky tak, aby se vařila 10 minut, vmícháme dobromysl a těsně před dokončením přidáme česnek, necháme jen projít varem a dochutíme solí a lžící octu.
Hovězí v dobromyslové omáčce podáváme s těstovinami.