Rychlý a snadný recept na směs z hlívy ústřičné, kterou podáváme jako chuťovku. Nejlépe chutná na topince.
Hodnocení
4.6
/ 5 (31x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
4x
Ingredience
2 stroužky
česnek
1 lžíce
máslo
500 g
hlíva ústřičná
2 lžíce
olivový olej
10 g
čerstvý zázvor
podle chuti
mletý černý pepř
Postup přípravy
Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a se zázvorem nasekáme nadrobno.
Hlívu osmažíme na oleji s máslem. Osmaženou hlívu posypeme česnekem se zázvorem a čerstvě mletým pepřem společně prosmažíme další 2 - 3 minuty.
Hlívu ústřičnou s česnekem a zázvorem podáváme na topince nebo s čerstvým pečivem.