Nejprve si připravíme baath masalu. Nasucho opražíme cizrnu. Přidáme indickou mouku urad dhal, sušené mleté chilli papričky a ostatní suroviny. Pražíme nasucho, až začne směs vonět. Cizrna by měla být dobře opražená. Připravenou směs dáme do hmoždíře a nahrubo roztlučeme.
Rýži nasypeme do kastrůlku, přidáme 2,5 šálku vody a uvedeme do varu. Nádobu zakryjeme pokličko a snížíme teplotu. Vaříme na mírném ohni 15 minut, poté vypneme sporák a rýži necháme dojít v páře asi 10 minut.
Hrášek a fazolky vyloupeme, fazolky pokrájíme. Uvařenou rýži přemístíme do velké mísy a nakypříme vidličkou. Přidáme 4 lžíce baath masaly, dobře promícháme a přidáme fazolky a hrášek.
Podáváme teplé. Indickou rýži s fazolkami a hráškem doplňujeme podle chuti.