Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Vepřové maso nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Žampiony nakrájíme na plátky.
Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou, cibulí a vínem podusíme doměkka. V průběhu dušení podléváme vývarem. Na závěr maso vytáhneme a omáčku propasírujeme přes jemnější cedník. V kastrolu poté omáčku doděláme a zjemníme máslem.
Žampiony osmahneme na kousku másla a použijeme později na ozdobu. Uvařené brambory rozšťoucháme spolu s rozehřátým máslem. Ponorným mixérem brambory s teplým máslem a se zahřátou smetanou mixujeme, dokud kaše není krásně jemná. Kaši nakonec dochutíme solí a pepřem.
Irská líčka z vepřové pleci na červeném víně podáváme s bramborovou kaší jako slavnostní hlavní chod.