400 g | jahody | |
100 g | cukr moučka | |
300 ml | maliny | |
1 lžička | pomerančová kůra | |
2 ks | bílek | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
4 lístky | máta |
Pro přípravu tohoto sorbetu můžete použít čerstvé nebo mražené ovoce, je to jedno. Maliny a očistěné jahody rozmixujeme, pak pridáme pomerančovou šťávu a trochu nastrouhané kůry a cukr moučku. Z bílků vyšleháme sníh, který pak přimícháme ke směsi. Směs dáme zmrazit a každou půl hodinu to vymixujeme a dáme zpátky do mrazáku. Tento postup opakujeme 3 hodiny. Při podávaní ozdobíme sorbet lístkem čerstvě natrhané máty. V létě je jahodovo malinový sorbet skvělé osvěžení.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení
Meloun, citron, voda a cukr. Nic víc není potřeba a můžete si doma vyrobit lahodný melounový sorbet a zpříjemnit si parné dny.
Autor:Lucos cajka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena