Velmi jednoduchá příprava salátu, který se hodí nejen na plátky bagetky, ale také jako příloha k pečeným masům.
Hodnocení
3.0
/ 5 (123x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1 ks
cibule
1 ks
celer
4-6 ks
mrkev
10 dkg
uzenina
4 ks
okurka sterilovaná
podle chuti
sůl
3 lžíce
jogurt
2-3 lžíce
hořčice plnotučná
citronová šťáva
mletý černý pepř
Postup přípravy
Očistíme si dobře mrkev a celer a nahrubo je nastrouháme.
Přidáme strouhanou uzeninu a kyselou okurku, jemně pokrájenou cibuli a hořčici s jogurtem nebo majonézou.
Osolíme a opepříme, můžeme ochutit i šťávou z citronu. Salát dobře promícháme a necháme uležet.
Jarní vitamínový salát podáváme namazaný na plátcích bagety zdobený petrželkou nebo pórkem, ale vhodný je i jako příloha ke grilovanému masu.