2 lžíce | olej | |
2 lžičky | sůl | |
2 ks | vejce | |
200 g | strouhanka | |
2 ks | cuketa | |
1 lžička | mletý pepř | |
300 g | hladká mouka | |
10 dkg | tvrdý sýr | |
1 lžička | mletá sladká paprika |
Dvě menší nebo jednu větší cuketu nastrouháme na hrubo a necháme okapat, popř. z ní vymačkáme vodu přes síto. K cuketě přidáme sůl, pepř, sladkou červenou papriku, hladkou mouku, strouhanku, vejce a nakonec na hrubo nastrouhaný sýr. Ze všech surovin vypracujeme těsto, do kterého můžeme dle potřeby přidat ještě strouhanku, protože cuketa bude i nadále pouštět vodu a placky by se mohly trhat. Cuketové placky pečeme na rozpálené pánvi po obou stranách dozlatova. Jemné cuketové placky se sýrem podáváme samostatně i jako přílohu, nejlépe chutnají k masovým směsím.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena