Čokoládu nalámeme a rozpustíme. Ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a 4 lžíce vlažné vody do světlé pěny.
Smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva. Rozpuštěnou čokoládu a sypkou směs smícháme s pěnou.
Těsto nalijeme do středně velkého plechu vyloženého pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 15 - 20 minut při 175 °C. Vyklopíme a necháme vychladnout.
Namočíme plátky želatiny (pokud požijeme kompotované broskve, namočíme do šťávy). Mléko s vanilkou přivedeme k varu. Smícháme žloutky a vanilkový cukr. Postupně přidáváme vanilkové mléko. Zahřejeme, ale nevaříme, a poté odstavíme. Želatinu přidáme do vanilkového mléka a necháme chladnout ve studené vodní lázni.
Ušleháme šlehačku. Broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Jakmile začne krém želírovat, smícháme ho s tuhou šlehačkou a kostičkami broskví.
Korpus přepůlíme. Na spodní polovinu natřeme krém, vrchní polovinu na ni položíme a umístíme do chladna. Nejlépe přes noc (minimálně 3 hodiny).
Nastrouháme polevu a broskve nakrájíme na plátky. Plátky broskví rozprostřeme na řezy, posypeme ho čokoládou a sekanými pistáciovými oříšky.