Na těsto utřeme žloutky s cukrem (120 g), přidáme vanilkový cukr a prosetou mouku s kypřícím práškem. Za stálého míchání postupně přidáváme olej a vařicí vodu. Nakonec potom přidáme ušlehané bílky s cukrem.
Třetinu těsta smícháme s kakaem a 2/3 těsta zůstanou bílé. Po lžících postupně kapeme těsto do vymazané dortové formy - vždy dvakrát bílé těsto a jednou hnědé.
Kapaný dort upečeme v předehřáté troubě.
Na krém si uvaříme z mléka a pudinku v prášku čokoládový pudink, přidáme nalámanou čokoládu a po vychladnutí zašleháme máslo.
Vychladlý korpus dortu rozkrojíme na 3 části a potom je spojíme čokoládovým krémem. Na vrchu můžeme dort ozdobit také čokoládovým krémem nebo polijeme čokoládovou polevou.
Jemný kapaný dort nakrájíme a podáváme při různých příležitostech jako vynikající moučník.