Svařené ovoce s kořením, trocha rumu a kvalitní bílé víno, takto vznikne tento lahodný nápoj.
Hodnocení
4.7
/ 5 (15x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
300 ml
rum
1 hrst
rozinky
100-150 ml
voda
3 ks
badyán
300 g
cukr krystal
1 l
bílé víno
1 hrst
sušené švestky
1 ks
skořice celá
1 konzerva
koktejlové ovoce
Postup přípravy
Švestky a rozinky nakrájíme nadrobno.
Vodu s cukrem a kořením uvedeme do varu. Přidáme rozinky i švestky a nalijeme celý obsah konzervy. Opět uvedeme do varu a pak vypneme.
Přelijeme do velkého skleněného džbánu, přilijeme víno i rum a promícháme.
Jemný punč z bílého vína ihned podáváme ve sklenicích z varného skla a dlouhou lžící na ovoce. Punč ovšem můžeme nechat vychladnout a podávat studený. Koření před podáváním vyndáme.