300 g | šunka | |
1 balíček | listové těsto | |
1 ks | menší pórek | |
2 balíčky | tvarohovo smetanový sýr | |
na potření | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
podle potřeby | ||
2 lžíce | sezamová semínka |
Těsto rozdělíme na dva díly a na pomoučeném vále rozválíme každou část na obdélník. Poklademe plátky šunky, doprostřed rozdrobíme tvarohovo smetanový sýr a posypeme na kousky pokrájeným pórkem. Okraje těsta přehneme přes sebe, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky podle chuti a jemný slaný závin upečeme ( 200°C, 20 minut) ve vyhřáté troubě dozlatova.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Nejlepší vyprošťováky: Silný vývar, poctivá česnekačka a rajčatový elixír vás postaví na nohy
Máme před sebou silvestrovskou noc, která ve většině případů končí bujarým večírkem a nadměrným popíjením alkoholu. Nový rok tak většinou začínáme bolehlavem, nevolnostmi a únavou, proto dnes nesmí chybět tipy na ty nejlepší vyprošťováky. Věděli jste, že kromě česnečky a vývaru se vyplatí sáhnout i po medu, mátovém čaji nebo avokádu? Při kocovině mají výborné účinky, dodají tělu přesně ty správné vitamíny a minerály, o které jsme tělo alkoholem ochudili.
Autor:Redine12345
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena