Nejdřív si připravíme plech. Na něj dáme alobal a pak mokrýma rukama rozprostíráme po alobalu mleté maso. Plát osolíme, opepříme a necháme ho odpočinou.
Vezmeme máslo a to rozehřejeme na pánvi. Na másle osmažíme pokrájenou cibulku a vajíčka, která osolíme podle chuti.Takto připravená vajíčka dáme po celé délce po středu na připravené mleté maso. Na vejce naskládáme na hranolky nakrájenou mrkev a klobásu. Nakonec posypeme pokrájenou pažitkou.
Z obou dvou stran přimáčkneme alobal k sobě jako roládu a konce zajistíme. Jednoduchou roládu z mletého masa podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby asi na 35 minut. Po upečení rozbalíme alobal a roládu necháme mírně vychladnout.
Jednoduchou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Roláda se dá jíst i studená jen tak s chlebem a hořčicí.