Recept na klasické čevabčiči, které u nás doma všichni zbožňují. Kvalitní mleté maso, vejce a koření, tak málo stačí k tomuto výbornému pokrmu.
3 stroužky | česnek |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
1 špetka | majoránka |
1 ks | cibule |
1 špetka | chilli koření |
0.5 kg | mleté maso |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 špetka | mletý černý pepř |
1. Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi.
2. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).
3. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou.
4. Jednoduché čevabčiči podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou a syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka. Příloha je vyloženě na vás, mohou být vařené brambory, bramborová kaše, hranolky.
!TIP k přípravě
Čevabčiči můžeme připravit i v troubě vyhřáté na 200 °C. Na plechu s pečicím papírem pečeme masové válečky asi 15 minut. Během pečení můžeme otočit, aby bylo čevabčiči zlatavé ze všech stran.
Recept na čevabčiči krok za krokem
Připravte si s námi masové kořeněné šišky, které mají původ v turkických oblastech odkud se rozšířily na Balkán. Tentokrát je recept opravdu jednoduchý.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
autor radka.posekana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena