Jehněčí kýtu osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Solí a česnekem nešetříme. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu odležet. Případně stačí maso připravit hned ráno.
Zeleninu očistíme. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na kolečka, mrkev a petržel rozčtvrtíme.
Připravené maso prošpikujeme slaninou a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nakrájenou zeleninou. Podlijeme vodou a pečeme 2 hodiny na 180 °C. Občas maso přelijeme šťávou a pokud je potřeba, podlijeme vodou.
Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme a postupně přiléváme vypečenou šťávu, až získáme požadovanou konzistenci omáčky. Omáčku zjemníme smetanou ke šlehání a dochutíme mletým muškátovým oříškem, kurkumou a solí.
Jehněčí maso rozdělíme na talíře, přilijeme smetanovou omáčku a jako přílohu zvolíme vařené brambory.