Vyzkoušejte domácí recept na přípravu kančí kýty se smetanovou omačkou. Pokrm podáváme jako hlavní chod s kynutým houskovým knedlíkem, nakládanými brusinkami a šlehanou smetanou.
80 g | slanina |
1 lžička | máslo |
150 ml | smetana |
80 g | celer |
0.5 lžičky | tymián |
80 g | mrkev |
80 g | petržel |
4 ks | hřebíček |
3 ks | jalovec |
2 ks | bobkový list |
5 kuliček | nové koření |
2 lžičky | hladká mouka |
3 lžíce | citronová šťáva |
1 lžíce | pomerančová šťáva |
3 ks | červená cibule |
10 kuliček | celý černý pepř |
750 g | kančí kýta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
zeleninový vývar | |
podle chuti | |
sůl | |
na ozdobu | |
smetana ke šlehání | |
nakládané brusinky |
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena