Čerstvou červenou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku s natí očistíme a pokrájíme na kolečka. Omytou čerstvou mátu peprnou, čerstvý kopr a čerstvou petrželovou nať posekáme nadrobno. Mladou cuketu omyjeme, oba konce odkrojíme a nastrouháme na hrubo i se slupkou do mísy.
Do mísy přidáme čerstvě mletý černý pepř, mletou pálivou papriku, pokrájenou kapii, jarní cibulku i s natí, posekanou mátu peprnou, petrželovou nať a kopr, rozšlehané vejce, podle chuti osolíme a promícháme. Na vrch rozdrobíme sýr feta, přidáme mouku a znovu pořádně promícháme.
Na pánev s nepřilnavým povrchem lžící dáváme kopky cuketovo-sýrové směsi a v horkém oleji smažíme z obou stran pěkně do červena a do křupava. Hotové placky dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku.
Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky podáváme horké s hustým bílým jogurtem a servírujeme s ayranem, což je studený nápoj z jogurtu, vody a soli.
Kabak mücver se podává jako hlavní chod a také velmi často jako jeden z druhů velmi chutného meze - mimořádně oblíbené pohoštění při družném rozhovoru a posezení s přáteli. Kabak mücver je přímo ideální jídlo pro horké dny.