2 lžičky | sůl | |
1 ks | cibule | |
voda | ||
1 ks | kachna | |
100 ml | bílé víno | |
1 lžička | mletý pepř | |
2 lžíce | hladká mouka | |
200 ml | sladká smetana | |
1 lžíce | mletý zázvor | |
300 g | sušené houby |
Kachnu dobře prosolíme zevnitř i zvenčí. Okořeníme pepřem a zázvorem. Takto připravenou kachnu uložíme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a pomalu pečeme v troubě doměkka.
Jakmile kachna začne měknout, přidáme houby, víno a opečeme dozlatova. Hotovou kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a povaříme. Nakonec kachnu naporcujeme a polijeme šťávou.
Podáváme s vařenými brambory a brusinkovým kompotem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena