Hladkou mouku prosejeme a promícháme se škrobovou moučkou. Dáme na vál, přisypeme odvážený cukr, kakao, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a do důlku uprostřed rozklepneme vejce. Přidáme čerstvě nastrouhanou citronovou kůru. Vše rychle zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici hodinu odležet.
Z kakaového těsta, které vyválíme na pomoučněném vále na tenký plát, vykrajujeme hříbečky nebo jiné tvary. Přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 8 - 10 minut podle typu trouby.
Upečené kakaové cukroví necháme vychladnout. Poté jednotlivé kousky potíráme rozpuštěnou polevou z bílé čokolády a sypeme zdobením. Kakaové křehké cukroví necháme zatuhnout a uchováváme v papírové nebo plastové krabičce.