Voňavý bylinkový kapr pro všechny milovníky českých ryb.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
4 stroužky
česnek
2 lžíce
olej
150 g
máslo
1 ks
kapr
podle chuti
sůl
hořčice
1
citron
pepř
čerstvý tymián
čerstvá petrželová nať
čerstvé oregáno
Postup přípravy
Vykuchaného kapr očistíme a naporcujeme na podkovy. Česnek prolisujeme, smícháme s olejem (dala jsem česnekový olej), hořčicí a šťávou z citrónu.
Maso osolíme a opepříme, poté potřeme připravenou směsí.
Čerstvé bylinky nasekáme na drobno a kapra jimi posypeme.
Podkovy kapra rozložíme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme půl hodiny na 200°C.
Kapr na čerstvých bylinkách potěší každého milovníka českých ryb.