Kapra vykucháme a očistíme, oddělíme ploutve a hlavu. Rybu vyfiletujeme (nařízneme kůži podél hřbetu a ostrým nožem po páteři a žebrech oddělíme maso). Vzniknou nám 2 kusy rybích filetů s kůží.
Kůži nařežeme napříč a už můžeme do zářezu vetřít sůl a česnek. Z druhé strany filetů použijeme směs, kterou jsme si připravili. Na směs koření použijeme sůl, česnek, hladkou mouku, mletou sladkou papriku, kmín, provensálské koření, hořčici a kari. Hladkou mouku a papriku smícháme dohromady. Promícháme část česneku, kmínu, hořčice, kari a provensálského koření. Rybu osolíme, potřeme česnekem a směsí. Naloženého kapra necháme aspoň 4 hodiny uležet, můžeme nechat i do druhého dne v chladničce.
Kapra poprášíme směsí mouky a papriky z obou stran. Kapra pečeme na grilu napřed kůži dolů (orientačně 5 - 8 minut), otočíme a dopečeme podle chuti. Dobu grilování neuvádím, protože každý má jiný gril.
Kapra na grilu podáváme s bramborovou přílohou nebo krajícem čerstvého chleba.