Kapra zbaveného vnitřností a dobře očištěného naporcujeme, pokud se chceme vyhnout problémům s kostmi, pak si připravíme filety.
Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme kmínem, pepřem a kořením na ryby. Zakapeme olivovým olejem a necháme chvíli uležet.
Nakrájíme si omytá rajčata. Podle potřeby je můžeme předem zbavit slupky mírným naříznutím a krátkým spařením v horké vodě.
Rozpálíme si pánev s nepřilnavým dnem, přidáme lžíci másla a vložíme porce kapra. Opékáme nejprve kůží naspod, pak otočíme. Podle potřeby přidáme máslo. Před vyjmutím kapra z pánve přisypeme nakrájená cherry rajčata, posypeme chilli paprikou a necháme je krátce prohřát.
Kapra s rajčaty podáváme s bramborovými hranolky, doplňujeme podle chuti např. česnekovým dresinkem.