Vepřová žebra nejprve naporcujeme. Rozdělíme je po dvou kostech a naskládáme je vedle sebe do pekáče.
Nyní si připravíme marinádu. Z citronu vymačkáme šťávu do misky, smícháme jí s kečupem, přidáme med, sójovou omáčku a zázvor. Omáčku pečlivě promícháme a nalijeme ji do pekáčku na žebra. Žebírka v omáčce otočíme, aby je pokryla ze všech stran.
Žebírka musíme nechat v omáčce nejméně 2 hodiny marinovat. Namarinovaná žebírka pečeme v troubě na 200 °C asi 15 minut z každé strany. Nakonec troubu nastavíme na gril a žebírka necháme ještě 3 až 5 minut péct z obou stran tak, aby na povrchu zkaramelizovala.
Hotová vepřová žebírka při podávání přelijeme výpekem z žebírek, který nám zůstal v pekáčku. Skvělou přílohou k žebrům jsou hranolky.
Foto: Shutterstock.com