Máslo rozpustíme na mírném ohni, a to ve velkém kastrolu. Postupně za stálého zahřívání přimícháme kakaový prášek a cukr. Po důkladném rozpuštění všech surovin a mírném ochladnutí se přidají dvě celá vejce a mouka.
Vzniklou hmotu rozetřeme na pekáč (cca 20 x 30 cm) vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 minut při 160 - 170°C.
Během pečení si připravíme karamelovou polevu. Rozehřejeme máslo a přidáme kondenzované mléko, golden sirup a krupicový cukr. Vše se opět smíchá a zahřívá asi 10 minut, až vznikne karamelová hmota, do které se přisypou opražené ořechy. Touto směsí se potře ochladlé těsto.
Rozehřejeme čokoládu na potření karamelového koláče. Pro lepší lesk a roztíratelnost čokolády se může přidat lžička oleje.
Necháme vychladnout a po vychladnutí krájíme na menší kousky.