Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme podél vláken na dlouhé pásky. Naložíme je do marinády z olivového oleje, soli a oregana (nejlépe čerstvého). Necháme odležet 2 hodiny.
Mandle nasucho opražíme, můžeme je předtím rozdrtit. Velkou červenou papriku očistíme, zbavíme vnitřních semínek a blanek. I papriku nakrájíme na větší a dlouhé pásky.
Pánev rozpálíme a kuřecí nudličky zprudka osmahneme. Přidáme papriku a za stálého míchání restujeme. Zalijeme lžící (můžeme i přidat) sójové omáčky, promícháme a nakonec zasypeme třtinovým cukrem. Kuřecí nudličky připravujeme celou dobu zprudka, cukr nám lehce zkaramelizuje. Odstavíme.
Karamelové kuřecí nudličky rozdělíme na nahřáté talíře, zasypeme opraženými mandlemi a podáváme. Jako přílohu zvolíme hranolky, krokety, apod.