Kulatou formu s průměrem asi 20 cm vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Zralejší kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. Kiwi promícháme s citronovou šťávou a uložíme zatím do lednice. Hrnek na odměření surovin má objem 200 ml.
Dvě větší vejce začneme šlehat s cukrem do světlé pěny a postupně přilijeme olej. Dále při šlehání přiléváme mléko a přisypáváme 2 hrnky mouky. Poslední půl hrnku mouky promícháme s práškem do pečiva a přimícháme do těsta.
Více jak polovinu těsta uhladíme v připravené formě, zbytek těsta promícháme s půl balíčkem čokoládového pudinku. Podle potřeby můžeme přidat pár lžic mléka. Vzniklé tmavé těsto položíme na světlé těsto ve formě a trochu a opatrně promícháme.
Moučník pečeme dozlatova asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Mezitím vyšleháme studenou šlehačku. Pomalu přišleháváme jogurt a prosátý cukr moučka. Už vychladlý korpus potřeme krémem a obložíme ovocem. Když nám krém zbude, můžeme ho využít jinde. Ovoce můžeme přikrýt želatinou, případně pokapat medem.
Kiwi moučník se svěžím krémem si vychutnáme u čaje i kávy.