Hnědou a bílou rýži uvaříme každou zvlášť v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme úplně vychladnout. Hnědou rýži nasypeme do mísy. Vmícháme jedno vejce, mouku a nastrouhaný čedar. Těsto rozetřeme na dno i po stěnách vymazané a vysypané koláčové formy. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C přibližně 15 minut.
Zbylá vejce rozmícháme s bílou rýží, mlékem, prolisovaným česnekem a rozdrobeným kozím sýrem. Ochutíme solí i pepřem. Směs nalijeme na upečený korpus a povrch poklademe plátky mozzarelly i překrojenými rajčátky. Vše posypeme nasekaným tymiánem. Koláč s čedarem a kozím sýrem pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
Koláč s čedarem a kozím sýrem ozdobíme lístečky bazalky.