10 ks | černý bez | |
těstíčko | ||
---|---|---|
vejce | ||
mléko | ||
mouka | ||
podle potřeby | ||
tuk na smažení |
Květy černého bezu omyjeme a potom si uděláme těstíčko jako na palačinky. Smícháme vejce, trochu mléka a trochu mouky podle potřeby. Těstíčko nesmí být moc husté. Květy namočíme do těstíčka a pokládáme na rozpálený tuk. Potom odstřihneme stopku. Po upečení z jedné strany, otočíme a upečeme z druhé strany. Kosmatici z černého bezu podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Dále se k jídlu výborně hodí kyselá okurka nebo okurkový salát. Na salát nastrouháme okurku na větších dírkách. Na nálev smícháme studenou vodu, trochu soli, trochu pepře, ocet a cukr. Na 1 lžíci octa dávám 2 lžíce cukru, záleží ale na vaší chuti. Případně k nastrouhané okurce místo nálevu dáme kefír či mikyšku nebo podmáslí. Smažené kosmatice lze podávat i na sladko. Foto: Pixabay.com
Bezové květy v kuchyni: Zkuste recept na domácí bezovou limonádu
Bezová květenství jsou snadno dostupná a lze z nich připravit široké spektrum (nejen) nápojů. Dnes to bude osvěžující voňavá bezová limonáda. FOTORECEPT vše usnadní.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Autor:vlčice
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena